• HÆNGEKØJE I TOP KVALITET
  • Hurtig levering 1-2 hverdage
  • 30 dages fortrydelsesret

Hængestol, hængekøjestol eller siddehængekøje

Hængekøjestol

Der er mange forskellige udformninger, når det kommer til hængestole. Men hvad er forskellen på en hængstol, en hængekøjestol og en siddehængekøje egentlig, og hvad egner sig til bedst til dit behov? Her kan du blive klogere på, hvad skal du overveje, før du beslutter dig, for hvad du skal købe. 

HængestolHængestol

En hængestol er en madras, syet som du kender det fra havestolehynder med et sæde og et ryglæn. Madrassen hænger ved hjælp af en masse snore ned fra en tværgående stang. Stangen har et ophæng med ét ophængspunkt, og kan hænges op i loft, udhæng, bjælker, en vandret gren på et træ, eller et dertil egnet stativ.

Se vores udvalg af stativer her

Hængekøjestol

En hængekøjestol er en kort hængekøje, monteret på en tværstang. Tværstangen har et ophæng med ét ophængspunkt, og kan hænges op i et dertil egnet stativ, en vandret gren på et træ, udhæng, eller bjælker.

Se vores hængekøjestol ophæng her.

Vores hængekøjestole fås i både stof og net. De mexicanske hængekøjestolene af net er meget fleksible, hvorimod vores brasilianske hængekøjestolene af stof ikke giver sig synderligt. 

Se vores udvalg af hængekøjestole her.

Siddehængekøje

En siddehængekøje er en mellemting mellem en hængekøjestol og en almindelig hængekøje. Siddehængekøjen er uden tværstang, og hænges derfor op som en hængekøje i to fikspunkter med relativ kort afstand på omkring et par meter – f.eks. mellem to træer, stolper eller andet stabilt med et par meters mellemrum.

De mexicanske nylonsiddehængekøjer er oplagte udelivs hængekøjer, og er også den hængekøjestol børn får de bedste legemuligheder ud af. Mange sætter også siddehængekøjen op i et hjørne af en rum, hvor der er sat et par kroge i væggen, ligesom mange nyder at bruge stolen i stuen til at se TV fra. I en siddehængekøje kan man både sidde og ligge helt på tværs.

SiddehængekøjeHvilken type hængekøjestol skal du vælge?

Der er mange varianter af hængestole og udformninger, og valget afhænger helt af, hvad du forventer, at du vil bruge din hængestol til. Hvis du vil sidde ret op og f.eks. kunne se tv eller drikke, mens du sidder i stolen, skal du vælge en klassisk hængestol. Hvorimod du kan vælge frit mellem hængekøjestole og siddehængekøjer, hvis du vil bruge din stol til afslapning og leg.

Hvilket materiale du skal vælge, afhænger dels af, hvor du vil bruge din hængestol, om du skal kunne ligge i stolen, og om den må være fleksibel som nethængekøjerne. Hængestolene er ikke vejrbestandige, og vil optage fugt i madrassen, hvis du hænger ude hele døgnet rundt. Så hvis du vil anvende din hængestol udendørs, skal du beslutte dig for, om du udelukkende vil tage den ud, når du skal bruge den, eller om stolen skal have lov at hænge ude - I så fald skal du overveje at vælge en af vores Outdoor Pro stofhængekøjestole, der er forberedt og særdeles velegnet til udendørs brug. Du kan også vælge en af de mexicanske nethængekøjestole eller siddehængekøjer, der i sig selv er relativ vejrbestandige, da de er lavet i nylon.

Hvis du ønsker ekstra komfort i din hængekøjestol, kan du supplere med en lækker matchende pude vores flotte sortiment af brasilianske puder. Se hele udvalget her.

Se desuden vores udvalg af hængestole til baby her, og vores særligt slidstærke hængekøjestol til institutionsbrug her.