• HÆNGEKØJE I TOP KVALITET
  • Hurtig levering 1-2 hverdage
  • 30 dages fortrydelsesret

Hængekøje til baby

Hængekøje til baby som bidrager til udvikling

 

Er en hængekøje til voksne ikke den samme som en hængekøje til baby? Det korte svar er jo. Rent fysisk er køjen mindre i størrelsen til babyer og børn, og den har mirakuløs en beroligende effekt til babyer med eksempelvis urolig nattesøvn.

 

Hængekøje Bidrager til din babys udvikling

En hængekøje til baby har en række funktioner, der styrker sansemotorikken, øger koncentrationen, sætter gang i lattermusklerne og giver følelsen af mindfulness. Den er velegnet til at styrke barnets balanceevne, give afslapning og tryghed. Hængekøjen er alletiders ”redskab” til gode lege, hvor små gyngeturer ofte får baby til at skraldgrine, fordi det netop mærker den kildende fornemmelse i maven. Stemmer gynge-skubberen i med en sang samtidig, så stimuleres baby på forskellige sanser på én gang. Udover, at en hængekøje til baby er god til leg, så giver den gyngende køje en stor tryghed. Bevægelserne som gyngen giver, minder om de samme bevægelser, som da det lå i morderens mave. Her lå barnet beskyttet, varmt og med lyden af morderens stemme og hjertebanken. Trygheden giver barnet ro og grobund for en god dags- og nattesøvn.

 

Babyhængekøje

 

Sover din baby uroligt?

 

Nogle nybagte forældre oplever, at de er udfordret på nattesøvnen og føler sig magtesløse i forhold til deres lille barn, der græder utrøsteligt i timevis. Babyer kan blandt andet få kolik og reflux, hvilket er smertefuldt eller opleve en stor uro i kroppen, der er svær at dæmpe. Forældre, der flere timer dagligt i ugevis oplever barnegråd er udmattende og med dårlig samvittighed må de ty til høreværn, for selv at opnå ro. Der er ingen behandling af kolik, og faktisk kan lægerne kun gisne om, at den er betinget af maveonde. På sundhed.dk (https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/boern/sygdomme/mave-tarm/spaedbarnskolik/) skriver læge Jesper Andersen, at kolik går over af sig selv igen, og det typisk ses efter barnet 3 levemåned. Endvidere skriver han, at for nogle babyer virker det beroligende at lytte til en snurrende vaskemaskine, køretur i bilen eller være i en babyrocker. Babyer med kolik eller forældre til et barn med kolik kan have stor glæde af en lille hængekøje eller babyrocker, som Jesper Andersen udtaler det. Den kan hænges op i kroge indendørs og helst så tæt på forældrene så muligt. Når baby oplever sine voldsomme smerter, som resulterer i skrige ture af flere timers varighed, så kan bevægelserne i hængekøjen berolige barnet. Døjer baby tillige med reflux, som er mavesyre i spiserøret, ligger barnets hovedet hævet i køjen, hvilket lindre smerterne i halsen og mavesyren. 

 

Forskellige typer af hængekøjer til babyer 

 

Der findes forskellige typer og kvalitet af hængekøje til baby. Der fås køjer med indsyet sele og madras, der betegnes som slyngevugge til babyer. Det er rigtig fine slynger, som baby kan sove i hele natten. Vi kan tilbyde en hængekøje eller en hængestol (https://www.haengekoje.dk/shop/222-haengestole-til-baby/) til baby. Vi har en lille hængekøje i 100 procent bomuld, som kan hænge henover kravlegården, så baby ligger sikkert og trygt kan vugges i søvn. Den er velegnet til barnets første år og er særligt aktuel for babyer med urolig søvn – eventuelt på grund af kolik. Fra 8 måneder af kan du præsentere den flotte flettede hængestol til barnet (https://www.haengekoje.dk/shop/222-haengestole-til-baby/741-baby-haengestol/). Her kan du som en anden gynge skubbe det frem og tilbage i forskellige hastigheder. Når baby køjen og stolen er blevet for lille, kan barnet hoppe i børnekøjen (https://www.haengekoje.dk/shop/8-til-leg-og-institutionsbrug/1169-haengekoeje-til-boern/), som i den grad bidrager til sansemæssige indtryk i form af motorik, farveindtryk og refleksion.

 

Lille prinsens hængestol | perfekt babystol til børn fra 1 - 3 år

 

Hvorfor vælge en hængekøje til baby?

 

Som du kan læse i artiklen her, så er der rigtig mange gode grunde til at købe en hængekøje eller hængestol. Du skal vælge den til din baby, fordi den:

  • Udvikler barnets motorik og ballanceevne
  • Giver mindfulness
  • Øger koncentrationsevnen
  • Sætter gang i lattermusklerne
  • Bidrager til timevis af leg
  • Giver ro og tryghed samt opleve bevægelser, som minder om, at ligge i mors mave
  • Giver adskillige sanseindtryk
  • Virker afslappende

 

Du kan både få en hængekøje til baby, som bindes mellem 2 træer, sættes i en krog i loftet eller står på et stativ. Er du i tvivl om, hvilken en, du skal vælge, så ring endelig til os.

 

Nu hvor du har læst om, hvor meget gavn en baby kan få af at sove i en hængekøje, så vil du helt sikkert også synes om at læse artiklen om, hvor gode de er for lidt ældre børn: https://www.haengekoje.dk/boern-og-haengekoejer