• HÆNGEKØJE I TOP KVALITET
  • Hurtig levering 1-2 hverdage
  • 30 dages fortrydelsesret

Hængekøje i haven - Til samvær, leg og søvn

Er du så heldig at have en have til rådighed, skal du give dig selv den gave at få en hængekøje eller flere op i en fart. En hængekøje er en engangsinvestering, der bliver ved med at belønne dig med timers leg, hygge, afslapning og wellness i årene fremover. Hængekøjer indbyder til mange timers ophold ude i den friske luft for alle aldersgrupper. Selv teenageren bliver nemmere at få væk fra pc’en og ud af værelset, når der kommer hængekøjer op. Læs mere her, om hvorfor du skal få dig en hængekøje i haven, og se hvor du kan finde mere information, om hvilken du skal vælge.

Romantisk hængekøje til haven

Om du er til mexicanske nethængekøjer eller brasilianske stofhængekøjer - med eller uden pynt – Om du er til ophæng omkring træer, stolper, i murværk, rækværk eller hængekøjestativer er en smagssag. Vi har helt sikkert en hængekøje, der passer både dine ønsker for udtryk og dækker dine behov. Men du skal gøre dig selv og dine nærmeste den tjeneste at anskaffe en hængekøje.

Mange timers sjov for legebørn i alle aldre

En hængekøje lægger op til mange timers leg og gyngen for både store og små legebørn i alle aldre. Leg i hængekøje er motorisk udviklende, og mange institutioner har da også i dag en hængekøje af samme årsag. Mexicanske nethængekøjer og brasilianske stofhængekøjer uden tværpind egner sig særdeles godt til leg. Nethængekøjerne er sjove og fleksible, og stofhængekøjerne er robuste og slidstærke, og ved at vælge e hængekøje til haven uden tværpind, er der ikke fare for at komme galt afsted med pinden, som ved de klassiske hængekøjer.  

 

 

Ved at sætte flere hængekøjer op i klynger, som i videoen her, opnår man ikke kun fantastiske legemuligheder, men også et socialt rum, hvor man kan være sammen uden nødvendigvis at skulle ligge tæt, tæt sammen og dele hængekøje.

 

Hængekøjen som socialt samlingssted

For teenagere kan en hængekøje i haven dog hurtigt blive et socialt samlingssted, hvor der kan sport i, hvor mange, der kan være i køjen på samme tid. Så har du unge mennesker i huset, der trænger til at komme ud og nyde godt af den friske luft og socialt samvær med andre, skal du sørge for at købe en ekstra stor model. Vi har ekstra store køjer i både fleksibelt net og stof med og uden tværpinde.  Se et udvalg af vores dekorative hængekøjer med tværpind her.

De ekstra store modeller egner sig generelt godt til nærvær – uanset alder. Og så giver de mulighed for, at man ikke kan ligge sammen og læse hver sin bog, drikke en kop kaffe, mens man deles om avisen, vende verdenssituationen over et glas vin en varm sommeraften eller tage en frisk pudekamp fra hver sin ende af den store hængekøje.   

Mega stor hængekøje til haven

Hængekøjer giver den bedste søvn

Og det er er ikke et billigt salgstrick! Ifølge Kristeligt Dagblad lavede en række forskere fra Schweiz tilbage i 2011 en undersøgelse, der påviste, at alle deltagere i forsøget faldt hurtigere i dyb søvn, ligesom hængekøjesimulatoren havde flere andre gavnlige påvirkninger af hjernen under søvnen, når deltagerne opholdt sig i den vuggende hængekøjesimulatoren, end når simulatoren stod stille. Derudover berettede 8 ud af 10 deltagere om, at den vuggende bevægelse var mere behagelig end ingen bevægelse. Du kan læse mere om undersøgelsen og de gavnlige effekter ved vuggende bevægelser her.

Så sørg for at anskaffe dig en hængekøje, hvor der er god plads til at tage en lur – og det er alene eller sammen med andre. Se desuden vores lækre kæmpepuder, der er syet i det skønneste brasilianske bomuldsstof her. 

I artiklen ’Hængekøje udendørs – Hvad skal du vælge?’  kan du desuden læse mere, om hvilke materialemuligheder du har, og hvad du bør overveje i forhold til de danske vejrforhold, når du vil have din hængekøje til at hænge ude. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, hvilket materiale du vælger. I artiklen får du desuden også gode råd, om hvilken størrelse du skal vælge, samt indblik i hvilke muligheder for ophæng du har af din hængekøje i haven.  

Jeg står altid til rådighed for spørgsmål om materialevalg samt ophæng af hængekøje i haven, og har også lavet nogle videoer om emnet – Dem finder du her. Har du yderligere spørgsmål eller brug for hjælp, så kontakt mig endelig. Mine kontaktoplysninger finder du her.

De bedste hilsner

Kaj Ellegaard