• HÆNGEKØJE I TOP KVALITET
  • Hurtig levering 1-2 hverdage
  • 30 dages fortrydelsesret

Børn og Hængekøjer - go eller no go?

Hvad er det nu reglerne er for børn og hængekøjer? Er det en god idé, absolut no go eller uundværligt? En ting er sikkert, hængekøjer er for alle aldre, også børn.

Styrker balance og motorik

Dog bør børn aldrig opholde sig i en hængekøje, uden opsyn af voksne. Men hængekøjer og børn er ellers, slet ikke nogen dårlig idé. Leg i en hængekøje kan være med til at styrke børns motorik og core muskulatur. Det skyldes at en hængekøje er ”levende” og følger kroppens bevægelser. Derfor vil barnet skulle finde ro og balance, for at komme på plads i hængekøjen uden at falde ud eller rulle rundt. En hængekøje kan være en god og sjov måde, at træne børn fra 3-10 års motorik og core muskulatur. Bare det at komme op i hængekøjen, kan være en udfordring, hvis ikke de bliver løftet op. De vil derfor spænde i deres maver, ryg, bruge skuldre, ben og albuer for at kæmpe sig op i hængekøjen. Samtidig med at hængekøjen gynger og bevæger sig lidt, vil det kræve en koordination og teknik, for at få alle de dele af kroppen til at arbejde sammen, for at komme hele vejen op. Med en kyndig vejledning og støtte af en voksen, kan balancen styrkes, ved at lade barnet udføre forskellige balanceøvelser i hængekøjen. Det bør aldrig udføres, uden at en voksen i begge eller mindst den ene hånd! Men øvelser, som at stå, sidde og lægge sig ned i hængekøjen, kan styrke barnets balance.

 

Børn i hængekøje

God og rolig søvn

Mange af os, der har prøvet at falde i søvn i en hængekøje, ved at man sover utrolig godt, og får en god og dyb siesta lur. Hængekøjens rolige vuggen samt det, at den former sig efter kroppen gør at vi kan slappe af og begive os dybt ind i drømmeland. Den gode søvn i en hængekøje, kan også benyttes til børn. Måske endda særlig urolige børn, eller børn som sover let eller uroligt, vil opleve en god og tung lur i en hængekøje. Det er vigtigt at du sørger for, at børnene ikke kan komme til at sidde fast, falde ud eller blive viklet ind i hængekøjen midt i en lur, og du bør derfor observere dem i mens, eller måske endda ligge dig i hængekøjen sammen med barnet og snuppe en lur. Når børn er små, ligger vi dem mange gange i en vugge, en rullende barnevogn eller en slyngeseng, som holder barnet i bevægelse mens det falder i søvn. Men jo ældre barnet bliver, så vokser de ud af både vugge, barnevogn og slynge, og skal derfor lære at ligge helt stille mens de sover. Mange børn oplever uro i kroppen, fordi de vokser, og det er derfor normalt, at de ligger lidt uroligt. Nogle prøver med tunge dyner, kugledyner eller andre metoder, for at få barnet til at sove tungt og godt, men hvorfor ikke prøve med en hængekøje?

Altid under opsyn

Børn og hængekøjer, behøver ikke at være en dårlig idé. Måske vil det virke for nogle, og for andre ikke, men gør dig selv og dit børn den tjeneste at afprøve det. Det vil både være sjovt, hyggeligt og afslappende for barnet at bruge tid i en hængekøje, især med en forælder, bedsteforældre eller venner. Den rolige vuggen, den perfekte pasform og måske en lille sang, vil med garanti bringe smilet frem hos de fleste børn, uanset alder.

 

Letsvægts hængekøje

 

Har du lyst til at læse om, hvor meget gavn babyer har af at bruge en hængekøje? Hvis ja, så klik her: https://www.haengekoje.dk/haengekoeje-til-baby