• HÆNGEKØJE I TOP KVALITET
  • Hurtig levering 1-2 hverdage
  • 30 dages fortrydelsesret

Hængekøje og motorisk træning

oprettet d.

Hængekøje og motorisk træning
Hængekøje og motorisk træning

De mexicanske net hængekøjer, er dem som anvendes til at træne motorik. Genoptræning for mange som har haft en hjerne blødning. Søg vejledning hos ergoterapuet.

UGE 1:
Dag 1:  Få vejledning af en ergoterapuet

 

UGE 2:
Dag 1: 

Lig personen på tværs i hængekøjen
apopleksiHængekøjen bruges primært til at sænke arousal hos apopleksipatienter og til traumatisk hjerneskade. Derfor lægges personen på tværs i hængekøjen så bevægelsen bliver frem og tilbage i kroppens længderetning. Det samme er tilfældet når personen sidder i en hængekøjestol eller gyngestol. Denne stimulation virker hæmmende på kortikal tonus og på kroppens tonus. Derfor er den også spasticitetsdæmpende.

Tiden er meget individuel, afhængig af om personen føler velbehag, ved at ligge sådan i længere tid, så i praksis er det ofte fra 15 - 45 minutter. Brug en stor hængekøje, da den omslutter kroppen helt og dermed giver mere trykhed.

Mere ro og koncentration bagefter
Erfaringsmæssigt giver det personen bagefter mere ro og bedre koncentration. Nogle personer har et over reagerende vestibulært system, og vil blive utilpasse hvis der gynges for meget. Derfor skal bevægeudslaget langsomt optrappes, så nervesystemet kan tolerere det. Helt at unggå stimulation vil kun forværre problemer, så balancen skal stimuleres ligesom andre sanser.

Sanserne integreres
Personer med lodlinieproblemer eller kropsskemaforstyrrelser kan også profitere af denne type stimulation, da oplevelsen af kroppen også sker ad den vestibulære vej, og kombineret med proprioceptive input bliver sanserne integreret bedre. Det kan gøres ved at yde modstand til fødderne under gyngningen, eller ved at personen får flowbehandling med trykbandager og intermitterende tryk. Det kan også opnås ved aproksimationer gennem leddene givet af terapeuten.

Dag 2:   
Dag 3:   
Dag 4:   
Dag 5:   
Dag 6:   
Dag 7:   

 
 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar