• HÆNGEKØJE I TOP KVALITET
 • Hurtig levering 1-2 hverdage
 • 30 dages fortrydelsesret

Hængekøje - yoga

Hængekøje og yoga

  Vidste du godt, at der findes en yoga form, der udføres i en hængekøje? Her kan du få en update på, hvad yoga egentlig er, og hvordan den udføres i en hængekøje.  

 

Hvad er yoga?   Selve ordet yoga betyder ”at forene”. I praksis betyder det, at forene krop og sind ved hjælp af åndedrætsteknikker og forskellige kropsstillinger, der afspænder og healer svage områder. Det handler altså i store træk om, at få kroppen og sindet til at slappe af, og opnå balance.   Der findes mange forskellige typer af yoga, hvor der blandet kan nævnes hatha-, astanga- og poweryoga. Alle former indeholder fysiske øvelser i samarbejde med åndedrætstræning.   Indenfor de sidste par år, er Aerial yoga blevet det nyeste skud på yoga-stammen. Denne yoga form udføres nemlig ikke kun på gulvet, som de andre typer, men primært over gulvet i en hængekøje.  

 

Aerial yoga   Yogaformen blev opfundet af amerikaneren Michelle Dortinac, der i 20 år arbejdede som artist i Cirque du Soleil og underviste i yoga. Aerial yoga er inspireret af vestens mest udbredte yoga form – Hatha yoga.

 

 

Når du skal udføre denne form for yoga skal du bruge en Aerial hængekøje, da den er udviklet i silkestof eller rettere nylon, og er den samme type, som artister anvender i cirkus. Justeringen af hængekøjen kan ske ved daisy chains, afhængig af, hvor højt du har til loftet. Hvordan du monterer køjen kan du se her:

 

 

Hvorfor dyrke Aerial?  

 

Alle former for yoga har en række effekter på din krop og dit sind. Det er for eksempel:

 

 • Øget bevidsthed om egen krop og sind
 • Opmærksomhed på åndedrættet
 • Balance i kroppen
 • Større smidighed
 • Bedre muskulatur
 • God træning af alle muskelgrupper, sener og knogler
 • Vedholdende i kropsstillinger
 • At være tilstede i nuet og mærke ”dig” lige nu og her
 • Frigivelse af energi og spændinger

 

Der, hvor Aerial yoga skiller sig ud fra mængden er, at mange af øvelserne forgår med hovedet ned ad. Dermed bliver balancen særligt udfordret, da de 2 hjernehalvdele skal arbejde sammen. Det giver øget koncentration og fokusering, og et rigtig godt blodomløb i kroppen.  

Når du laver yoga i en hængekøje kan du komme helt i dybden med udstrækningerne, fordi din kropsvægt ligges naturligt i. Aerial yoga er derudover hylende morsomt og er med til, at finde dit indre legebarn frem. Den omsluttende hængekøje giver tryghed og en følelse af, at blive krammet.

Alle yogaens egenskaber er blandt andet med til at, give velvære, øget selvværd, større selvbevidsthed og en masse fysisk og psykisk energi.  

 

Yoga hjemme i stuen   Du kan sagtens dyrke Aerial yoga derhjemme i stuen, men yoga instruktører anbefaler, at du starter med, at tage et kursus eller hold først. Netop fordi, du skal lære, hvordan køjen hænges sikkert, træne øvelserne og blive dus med hængekøjen. Du skulle jo nødigt falde ned eller komme til skade i træningen.  

Du kan her se en video af, hvordan hængekøje yoga kan udføres hjemme i stuen:  

 

 

Har du fået lyst til at dyrke yoga i hængekøjen? Så er det bare at komme i gang – Aerial yoga findes over hele Danmark!